Pàgines

dissabte, 17 de març del 2012

El Salt del Molí de Salgueda


El Salt del Molí de Salgueda es troba en el curs del riu Ges, prop de la població de Vidrà, Osona.
El riu Ges neix a la serralada de Santa Magdalena de Cambrils, dins el terme de Vidrà, travessa la Serra de Bellmunt, i s'endinsa dins la plana de Vic pel forat Micó, i després de recollir el cabal del riu Fornés desemboca al riu Ter dins el terme de la població de Torelló.
El curs del riu Ges al seu pas per Vidrà, és encaixonat, creant una vall feréstega i tancada amb una vegetació abundant de boixos i faigs.

Tram del camí que mena des de Vidrà al pont de Salgueda i al fons de la vall

El riu Ges


El pont romànic de Salgueda que travessa el riu Ges

La travessa del pont, ens acosta al punt més espectacular del riu Ges: el Salt del Molí de Salgueda, un salt d'aigua d'una bellesa i espectacularitat que ens fa gaudir d'un espectacle únic.

El Salt del Molí de Salgueda

Aquest salt d'aigua té uns 20 metres d'alçada i el seu entorn és solitari, humit i d'una bellesa corprenedora. L'encaixonat de la vall i la seva vegetació li dona un aire feréstec, que si va acompanyat d'un dia ennuvolat com quant el vaig visitar, fa d'aquest lloc un espai un xic irreal.


Detalls de la caiguda de l'aigua.

El Salt des de l'altre riba del riu

Una visió general del Salt

Quant ens acostem al Salt tenim que anar una mica en compte, ja que el terreny està format per blocs de roca, generalment molt humida i fa que la seva aproximació sigui un xic relliscos.

 Situació del lloc