Pàgines

diumenge, 5 de juny del 2011

L'Esqueis i l'Empedrat del Morou, Montseny


L'Esqueis i l'Empedrat del Morou es troben situats al Parc Natural del Montseny en la seva part Sud Oriental, en una magnífica zona boscosa en la qual abunden les castanyedes i les fagedes. És una part menys coneguda que les més populars com el Turó de l'Home, Les Agudes o El Matagalls, però d'un gran interes geològic i paisatgístic.
El recorregut ( circular, amb principi i final a Santa Fe del Montseny ), porta en el seu inici, a travessar una magnifica castanyeda per un corriol perfectament senyalitzat i de una suau pendent que ens portarà al Turó del Morou, 1.308 mts. i a continuació a l'Esqueis del Morou, formació granitica que sobresurt del bosc i que ens avoca sobre la vall de Riells del Montseny.

El camí que ens condueix a través del bosc

"Macla" de roca i arbre


Detalls del bosc en direcció al Turó del Morou.

Detall del camí, de suau pendent, vers al Turó del Morou

Primera visió de l'Esqueis del Morou


L'aparença del granit és magnífica

L'Esqueis del Morou

Geològicament, el massís del Montseny està estructurat en dues parts molt ben diferenciades: l'una, formada per els materials més antics: roques igneas i metamorfiques, i per l'altre, els materials més moderns o sigui les roques sedimentaries.
L'Esqueis del Morou pertany a les roques ígneas de tipus plutonià, formades a grans profunditats i que han donat lloc al granit de tota aquesta zona del Morou.



Detall de les formacions granítiques de la zona del Morou

La vall de Riells des de l'Esqueis

Cal tenir compte al trepitjar aquesta part del itinerari, ja que la descomposició del granit dona lloc a un terreny extremadament relliscós i més si està humit. Els desnivells són considerables.

Detall del granit

Les Agudes des de la zona del Morou


 Retornem al bosc per dirigir les nostres passes a l'Empedrat



Dins el bosc ens trobem amb inmenses formacions rocoses, degudes segurament a l'erosió dels grans blocs granitics

L'Empedrat del Morou

L'Empedrat del Morou és un gran dom granític, en el qual podem observar la descomposició de la roca mare, fins a la formació del sól.
Des d'aquest dom podem comptemplar la vall de Santa Fe, el Turó de l'Home i les Agudes.



L'Empedrat del Morou

Els gran blocs de granit estàn presents al llarg de tot el recorregut

El camí travessa la fageda

Pantà de Santa Fe del Montseny

Des de aquest punt, només cal pujar a Santa Fe, punt final d l'itinerari.

Aquest itinerari ens permet recórrer una part del Parc Natural del Montseny,  menys conegut i que ens farà gaudir d'un paisatge de boscos plens de formacions rocoses i sense cap dificultat, tret de l'Esqueis i de  l'Empedrat del Morou, on s'ha d'extremar la precaució.

Recorregut realitzat al Maig del 2011

Càmera: Nikon D5000
Objectiu: Nikkor 18-55 DX