Pàgines

diumenge, 22 de gener del 2012

El circ d'Engorgs, Cerdanya


El circ d'Engorgs es troba situat a la capçalera de la vall del riu Duran, fent-li de barrera natural el Pic de Calm Colomer, 2.852 mts. a l'esquerra, la Portella de Meranges i el Puig Pedrós, 2.917 mts. a la dreta.
Aquesta vall s'obre sobre Meranges i el riu Duran tributa al riu Segre a Bellver de Cerdanya.
El paisatge és bastant alpí, amb el bosc de coníferes i el rocam adust i granític. La seva ascensió des de la Cerdanya, ens situa a la part superior del curs del riu Duran, sobre el poble de Meranges, on remuntaren la vall, enfilant el curs del riu i en forta pujada fin a la Font Negre.

 El riu Duran, sobre el poble de Meranges

La Tossa d'Alp



Inici de la pujada amb la part superior de la vall del riu Duran al fons

El riu Duran

En aquest punt la vall pren orientació Oest

Arribats a la Font Negre, la vall pren orientació Oest per encarar l'últim tram per arribar al refugi Joaquim Folch i Girona i al ampli cercle d'Engorgs.

El riu Duran en l'últim tram de ascensió

El refugi Joaquim Folch i Girona

El cercle d'Engorgs amb els petits salts d'aigua del riu Duran, el refugi a l'esquerra i La Portella de Meranges al fons.

Engorgs és un tipic exemple de circ glacial amb la seva forma característica d' "U" i amb la petja erosiva del glaç sobre el rocam del circ.

L'ascensió al cercle d'Engorgs des de Meranges ens permet resseguir la vall del riu Duran i de gaudir d'una vall de caracter alpí.

Planol de la zona